سیمای جغتای {جُغَه تای. یعنی تیرانداز} www.joghatay1414.ir

سیمای جغتای {جُغَه تای. یعنی تیرانداز} www.joghatay1414.ir

 

 

 

 

 

 

 

معرفی تصویری طبیعت وشهر جغتای. هرکه را مهر وطن در دل نباشد کافر است معنی حب الوطن فرموده پیغمبراست !



اندر خواص علف خرس(زالزالك)-و اندر وجه تسميه آن

 

خاصیت های درمانی زالزالک

 

zalzalak1 خاصیت های درمانی زالزالک

زالزالک گیاهی با طبع سرد و خشک است. استفاده از این میوه باعث افزایش جریان خون در سرخرگ های کرونر قلب میشود و مصرف آن مانع از سکته قلبی میشود و ناراحتی قلبی را تا حدود زیادی بهبود میبخشد. این میوه سرشار از منابع غنی از ویتامین C هست و فشار خون را تا حدودی پایین می آورد.

 

5.     زالزالك ملين است.
6.     زالزالك مقوي معده است.
7.     اگر زالزالك را بسوزانيم و سوختة زالزالك را بالاي غذا ميل كنيد براي معالجة سوء هاضمه مفيد است.
8.     زالزالك مقوي قلب است.
9.     دم كردة گلهاي زالزالك براي اختلالات عصبي از جمله نگراني، بي‌خوابي، سرگيجه يا احساس صدا در گوش مفيد است.
10.  دم كردة گل زالزالك براي درمان ناراحتي‌هاي دوران يائسگي استفاده مي‌شود.
11.  زالزالك براي رفع كم خوني مفيد است.
12.  زالزالك تقويت كنندة ريه و دستگاه تنفسي است.
13.  ميوه زالزالك از چاقي جلوگيري مي‌نمايد.
14.  خوردن عرق زالزالك ‌براي كساني كه سياتيك يا نقرس دارند مفيد است.
15.  زالزالك از سخت شدن رگها جلوگيري مي‌كند.
16.  زالزالك براي مسلولين مفيد است.
منبع :وبگاه دكترسلام

زالزالک میوه‌ای پاییزی است که این روزها در بازار میوه‌فروشان بسیار به چشم می‌خورد. این میوه اگرچه جثه‌ای کوچک دارد ولی بسیار پرفایده و مغذی است و به رنگ‌‌های زرد و نارنجی در اکثر نواحی معتدل می‌روید.



نام علمی: crataegus aronia Bose

تیره: گلسرخیان

اشکال دارویی: میوه، گل، ریشه، پوست درخت



خواص درمانی: ملین، مقوی معده، بازکننده ی گرفتگی ها و محرک، مقوی قلب.


ترکیبات و ویتامین ها: اسید سیتریک، اسید تاتاریک، پکتین، روغن چرب، قندهای گلوکز فروکتوز و... .

موارد استفاده: ناراحتی های گوارشی، اسهال، کمی ویتامین C تب بر (پوست درخت)، اختلالات عصبی (گل) و... .


رسیده این میوه شیرین، گوشتی و دارای هسته‌های زردرنگ فراوان است که اگر با احتیاط مصرف نشود هسته‌های آن می‌تواند قاتل دندان‌‌های شما باشد. این میوه علاوه بر ویتامین‌هایA ،B،C و جوهر مازو یعنی تانن دارای کلسیم و مختصری ترشی و پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می‌شود. مهم‌ترین اثر زالزالک روی قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان شدید آن جلوگیری می‌کند. در اغلب کشورهای اروپایی خصوصا آلمان برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب ‌ از گیاه زالزالک استفاده می‌شود. همچنین زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین (سفت شدن دیواره رگ‌ها)‌ بسیار کاربرد دارد. این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم‌خونی و سل اثر نیکویی دارد. زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می‌توان آن را جهت درمان اسهال‌های خونی به کار برد.

البته نوع کوهی آن قابض‌تر از سنجد است و از خونریزی معده نیز جلوگیری می‌کند. بد نیست بدانید در شمال ایران گونه‌های وحشی زالزالک به شکل خودرو در جنگل‌ها می‌روید که به آن «ولیک» گویند. رنگ زرد و صورتی این میوه در بدن تبدیل به ویتامینA می‌شود و بسیار اشتها را زیاد می‌کند. البته این میوه را وقتی که کاملا رسیده و رنگ انداخته مصرف کنید تا دچار ناراحتی‌های گوارشی ناشی از خام بودن میوه نشوید.

نارسی این میوه نیز فوایدی دارد و می‌تواند التهاب معده و صفرا را برطرف کند. خشک‌شده این میوه نیز بسیار در مقاصد طبی استفاده می‌شود.

زالزالک اگر به خوبی خشک شود تنها مقداری از ویتامینC خود را از دست می‌‌دهد ولی دیگر ترکیبات شیمیایی خود را حفظ می‌کند. لذا برای نگهداری زالزالک خشک باید آن را در محلی که هوایش دائما عوض می‌شود نگه داشت.

البته در مقایسه، میوه تازه زالزالک اثرات نیکوتری دارد و می‌‌تواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید. یکی از مواد مفید موجود در زالزالک فلاونوییدهایی می‌‌باشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتی‌اکسیدانی آنها تغییر می‌کند. میوه‌های قرمزرنگ دارای اثر قوی، صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیف‌تری دارند. علاوه بر میوه زالزالک از گل آن نیز برای درمان استفاده می‌شود. گل زالزالک برای درمان تشنج مفید بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می‌کند. لذا دم‌کرده آن برای درمان بیماری‌های مزمن قلب استفاده می‌شود.

توجه: زالزالک رسیده برخلاف جثه ریزش از مقدار قند بالایی برخوردار است. به گونه‌ای که در 100 گرم آن 70 کالری انرژی نهفته است. لذا افراد دچار اضافه وزن و بیماران قندی باید در مصرف آن محتاط باشند.



مشخصات ظاهری:

زالزالک دارای گونه های مختلفی می باشد و ما فقط مشخصات یک گونه آن را توضیح می دهیم. درختچه ای است با خارهای کوتاه به طول یک سانتی متر و ارتفاع درختچه در حدود 7 متر و شاخه های جوان آن خزی و سپس صاف و سفیدمایل به قهوه ای می شود.
برگ هایش بادبزنی شکل تخم مرغی که قسمت انتهای آن معمولاّ به قسمت های عمیقی تقسیم و به چند قسمت منشعب می شود. میوه ی آن گوشتی، گرد، زرد مایل به سرخی، به قطر 2 - 5/1 سانتی متر و دارای چندین هسته است. طعم آن ترش و شیرین می باشد.


مقدار و طریقه مصرف:

زالزالک به علت داشتن جوهر مازو یعنی تانن، جهت درمان تنگی جدار روده ها و معده مفید می باشد. ضد خونریزی و برای پاک کردن رحم تجویز می شود.
برگ زالزالک پخته به صورت مرهم به کار برده می شود و با مالش آن بر روی پوست، ورم ها بر طرف خواهند شد.

منبع :http://Pages/News-1946.aspx
 

من بچه ى زال ، زالزالک هستم . در فارس به من کیل - در اصفهان به من کویچ - در تنکابن و مازندران ، کرجیل مى گویند. در کتب گیاه شناسى قدیم ، لقب من زعرور بود و اکنون به زالزالک معروف شده ام ، و این نام جدید از موقعى روى من گذاشته شد که فروشندگان دوره گرد، مرا بچه ى زال تصور کردند. در فارسى به میوه درخت سدر بستانى ((کنار)) و به نوع کوهى آن زال مى گویند. و چون میوه هاى ما به هم شباهت دارند، و عده اى مرا بچه زال و زالزالک صدا کرده اند، ما دو میوه شبیه به هم بوده ، و در خواص یکسان مى باشیم . ولى هیچگاه با هم نسبت نداریم .

 

 

من یک میوه ى ایرانى هستم ، ولى از قدیم علاوه بر ایران ، در قسمت هاى معتدل اروپا و آسیا مرا کاشته اند.
در ایران فقط از میوه ى من استفاده مى کنند، ولى در اروپا از گل من که مصرف داروسازى دارد، بیشتر بهره بردارى کرده ، و مجال میوه شدن را به نمى دهند. میوه من پیشقراول پاییز است ، در آخرین روزهاى فصل تابستان به بازار مى آیم و برادر بزرگ تر من ازگیل ، کمى دیرتر مى رسد.
در کشاورزى معمولا از تنه ى درخت هاى ما دو برادر به عنوان پایه براى پیوند میوه هاى شاداب استفاده مى کنند، و بهترین نوع به اصفهان در نتیجه ى پیوند با درخت من به عمل مى آید، میوه من و ازگیل هر دو خنک بوده ، و داراى مقدار زیادى تانن هستیم . در اثر پیوند، خوب رسیده و شیرین مى شویم . مرهم سینه و برطرف کننده التهاب معده و صفرا مى باشیم ، میوه نارس و غیر پیوندى ما داراى طعم گس بوده ، رطوبت معده را جمع و اسهال را درمان مى نماید.
در ایران ما را موقعى از درخت مى کنند که کامل رسیده و شاداب باشیم ، ولى فرنگى ها میوه ى ازگیل را کال چیده ، روى کاه انبار مى کنند و موقعى که در اثر ماندن رسید، و رنگ آن قهوه اى شد، جهت فروش به بازار مى آورند. از نظر غذاشناسى کار ایرانیان پسندیده تر مى باشد. میوه ى ما داراى ویتامین هاى آ - و ث و جوهر لیمو است و براى مبتلایان به ورم روده ى بزرگ زیاد تجویز و توصیه شده ایم - براى تقویت قلب و کم خونى و سل اثر نیکویى دارم .
رنگ زرد و صورتى میوه من ، همانند جوهر زردک است ، و در بدن تبدیل به ویتامین ((آ)) مى شود.
گل من کمى معطر است ، و براى مصرف داروسازى آن را قبل از آنکه غنچه آن کاملا باز شود، مى چینند. داراى عوامل مهم شیمیایى است و ترکیباتى که از آن استخراج مى شود، در طب جدید و داروسازى مصرف فراوان دارد. این گل ضد تشنج بوده ، و حرکات نامنظم قلب را تنظیم مى کند. یک داروى مفید و خصوصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است - مقدار خوراک آن به صورت کوبیده 2 تا چهار گرم گوگرد آن است و به طور تنتور سى قطره تا هفتاد قطره در شبانه روز مى باشد، و عصاره ى مایع آن بیست قطره در 24 ساعت داده مى شود.
میوه من مقوى معده بود، اشتها را زیاد مى کند. جهت رفع اسهال و قطره قطره آمدن پیشاب ، توصیه شده است . نوشیدن شربت من با شکر جهت سردرد شدید نافع است ، ضماد گوشت میوه من جهت اورام سخت و باد سرخ تجویز مى شود - نوع کوهى من کوچکتر از بستانى و قابض تر از سنجد بوده ، از قى و خونریزى معدى جلوگیرى مى کند. در بجنورد به من دولانا گویند.

زبان خوراکیها
غیاث الدین جزایری.

سايت اكا

علف خرس از آن باب گويند كه شديدا مورد علاقه خرس هست و در اواخر پاييز تنها ميوه فراوان در جنگل همين ميوه است كه در دسترس پرنده و چرنده قرار دارد و ضرب المثل پول علف خرس نيست زين بابت است كه علف خرس بدون دهقان و زحمت بعمل مي آيد .تصاوير درختي را كه ملاحظه ميكنيد يكسال هست آب نخورده ولي ميوه خوبي داد ايكاش شهرداري بجاي كاج و ... در خيابانها درختاني چون علف خرس و تقي وعناب ونسترن وحشي كه بومي اين منطقه است و به آبياري نياز ندارند ميكاشت تا مردم علاوه برسايه از ميوه شيرين وپاييزي و گلهاي زيبا اين درختان استفاده ميكردند


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






دو شنبه 28 مهر 1393برچسب:جغتاي ,خواص زالزالك ,علف خرس,

|
 


باعرض خوشامد به شما عزيزان این وبلاگ بنا بران دارد که تصویری مثبت و منطقی و از شهر وطبيعت جغتای برای مشتاقان و خاطرخواهان ارائه نماید براي ارسال نظرات و درخواستهاي خود با ايميل sijoghatay@chmail.ir در ارتباط باشيد اگر عكسي از قديم نديمها داريد با گوشي با رزولوشن 640*480 عكس بگيريد و به ايميل ما ارسال نماييد .عزيزان روستانشين هم ميتوانند عكسهاي نقاط ديدنيشان را با توضيحات مكفي برايمان ارسال كنند تا در معرض نمايش قرار دهيم در ضمن از آنجاییکه اکثرهموطنان جغتای را به بصورت جغ تای تلفظ میکنند مجبور به نو آوری شدیم و جغتای را بصورت جغه تای داخل پرانتز نوشتیم تا تلفظ جغتای تسهیل شود .در ضمن برای راحتی دسترسی شما دامنه joghatay1414.ir را خریداری و بوبلاگ متصل کرده ایم تا براحتی بتوانید وبلاگ را پیدا کنید درضمن راجع به 1414 در پسوند وبسایت بگویم که جغتای بحساب ابجد میشود 1414 لذا ابتدا با جغتای آوردیم تا زمانیکه وبسایت مستقلی فراهم ساختیم و تنها از www.1414.ir استفاده کردیم برای بینندگان فلسفه آن واضح و مبرهن باشد ! در ضمن چون بحلوا هم نمک میزنند تصمیم گرفتیم گاها مشکلات را هم نشان دهیم تا گره گشایی پیدا شود و بار مردم را سبک سازد و هم بعضی ها فکر .... نکنند -درضمن جدول اوقات شرعي را كه پايين ملاحظه ميفرماييد با كليك بر روي ان مي توانيد به اوقات شرعي تمام روستاهاي تابعه شهرستان جغتاي دسترسي پيدا كنيد
sijoghatay@chmail.ir

 

 

آقا گل !

 

بهمن 1402
آذر 1399
آبان 1399
مهر 1399
شهريور 1399
مرداد 1399
تير 1399
خرداد 1399
فروردين 1399
اسفند 1398
بهمن 1398
دی 1398
شهريور 1398
فروردين 1398
تير 1397
ارديبهشت 1397
بهمن 1396
آذر 1396
آبان 1396
مهر 1396
شهريور 1396
خرداد 1396
ارديبهشت 1396
فروردين 1396
اسفند 1395
بهمن 1395
دی 1395
آذر 1395
آبان 1395
مهر 1395
شهريور 1395
مرداد 1395
تير 1395
خرداد 1395
ارديبهشت 1395
فروردين 1395
اسفند 1394
بهمن 1394
دی 1394
آذر 1394
آبان 1394
مهر 1394
شهريور 1394
مرداد 1394
تير 1394
خرداد 1394
ارديبهشت 1394
فروردين 1394
اسفند 1393
بهمن 1393
دی 1393
آذر 1393
آبان 1393
مهر 1393
شهريور 1393
مرداد 1393
تير 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
آبان 1392
مهر 1392
شهريور 1392
مرداد 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
فروردين 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
دی 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391

 

 کمک به راه اندازی سی تی اسکن بیمارستان حضرت ولیعصر جغتای
 اگر با الحاق جغتای و جوین به استان خراسان شمالی موافق هستید به کمپین فارس من ملحق شوید
 گشتی در بهار 99 /پارک وحدت جغتای
 شهیدی که امام حسین علیه السلام خبر شهادتش را داده بود!
 چشم انداز میدان امام خمینی جغتای
 فرصت های سرمایه گذاری در شهرستان جغتای
 بخت جغتای و فرومد دوباره به هم گره خواهد خورد؟
 جریان زندگی در جغتای
 اجرای ۱۵ طرح با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی در جغتای
 برداشت انگور از تاکستان‌های جغتای

 


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان سیمای جغتای و آدرس www.joghatay1414.ir> لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





هواشناسی جغتای انلاین
پایگاه اطلاع رسانی شهرداری جغتای
تامین اجتماعی (شعبه اقماری جغتای)
نمایندگی کانون قلمچی جغتای
وبلاگ نمايندگي مجاز سايپا در شهرستان جغتاي
پخش آنلاین قران با صدای اساتید مختلف بهمراه ترجمه انلاین
موسسه زلزله نگاری تهران
نکات ریز رانندگی و آموزش درست رانندگی توسط آقا
نکات ریز رانندگی و آموزش درست رانندگی توسط بانو
فرهنگ لغت ترکی جغتایی بفارسی
پیش بینی هوای 60روز آینده جغتای
پیش بینی هوای ده روز آینده جغتای
مصاف باشیطان
سايت هواشناسي اكيوودر ترجمه شده به فارسي
نماي ماهواره اي جغتاي1
نماي ماهواره اي جغتاي2
نماي ماهواره اي جغتاي3
تصوير ماهواره اي جغتاي
هواشناسی جهانی accuweather
قیافه جغتای از فضا!!!
پیش بینی اب و هوای جغتای بروایت هواشناسی جهانی
عکس ماهواره ای جغتای

 

هواشناسی
پخش آنلاین قران با صدای اساتید مختلف بهمراه ترجمه انلاین
با انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی اشنا شوید
پیش بینی هوای ده روز آینده جغتای با تعیین مقدار درصد بارندگی
پرسمان جوابگوی هرنوع شبهه و سوالی
بی بی سی وطنی!BBC.ir
روزنامه شهر آرا(روزنامه شهرداری مشهد)
روزنامه قدس
روزنامه خراسان
iran gps map

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

 

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 102
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 797
بازدید ماه : 2105
بازدید کل : 247461
تعداد مطالب : 761
تعداد نظرات : 71
تعداد آنلاین : 1

تالار گفتگوی اندیشوران و دلدادگان جغتای

سیمای جغتای

نمايندگي مجاز فروش و خدمات پس از فروش سايپا

پیج رنک سایت joghatayphotos.loxblog.com/